Eğer Iphone cihazınız artık şarj olmuyorsa veya bazen olup bazen olmuyorsa, yeni bir şarj kablosu edinmeden önce sırasıyla aşağıdakileri yapmanız gerekmektedir.
1-) Telefonunuzun şarj yuvasını metal olmayan ince uçlu bir cisimle nazikçe temizleyin. Bu uygulama için önerilen kürdandır. Bu işlemle dibe birikmiş ve kablo ucunun tam olarak yerleşmesini engelleyen pislikleri temizlemelisiniz, tabi kenarlara zarar vermemeye çalışın.
2-) Şarj için kullandığınız şarj fişini değiştirin veya başka bir tanesiyle deneyin. Genelde şarj kablosundan önce fişler arızalanmaktadır. Eğer bilgisayardan şarj ediyorsanız farklı bir usb girişi deneyin.
3-) Şarj kablosundaki hasarları kontrol edin. Iphone şarj kabloları aşırı derecede dayanıksız olduklarından kısa sürede soyulmaya başlarlar ve bir süre sonra dış kılıfı tamamen soyulmuş kabloda kopmalar başlar. Kopma başlamadan kablonun soyulmasını engelleyici önlemler almanız gereklidir. Isıyla daralan makaron, elektrik bandı vb. ürünlerle kablonuzu daha uzun ömürlü hale getirebilir, temassızlık kaynaklı sorunlar başladıysa da bu şekilde kabloyu düzelterek bir süre daha kullanabilirsiniz.
4-) Bazen telefonunuzu sadece yeniden başlatmak tekrar şarj olmasını sağlayabilir. Ayrıca düşme vb kaynaklı hasarlar da telefonunuzun şarj olmasını engelleyebilecek durumlara neden olabilir. Temassızlık veya donanımsal bir hasar olabileceği gibi şarj yuvası da bozulabilir. Bu gibi durumda eğer el beceriniz varsa iphone şarj girişini kendiniz değişebilirsiniz. Piyasada 50-60 lira seviyesinde bulabildiğiniz bu parçayı aşağıdaki örnek videodaki gibi değişmeniz mümkündür. Tabi bunu yapmadan önce sağlamlığından emin olduğunuz bir şarj kablosunu mutlaka deneyin.
Değiştirmeniz gereken kısım
5-) Bunlar dışında şarj kablonuzun ucunun iletkenliğinin azalması da şarj olmaya engel olabilmekte. Bu durumda sıfır zımpara ile telefonunuza giren ucu nazikçe zımparalar ve temas noktalarını daha iletken hale getirebilirseniz, şarj kablonuz tekrar çalışır hale gelecektir.